ok malas nak cerita panjang jom ke resepi terus...
bahan-bahannnya :
250 gm krim keju Philidephia
70 gm butter
120 gm whippeng
120 gm gula halus
50 gm tepung jagung
30 gm tepung gandum
1 s/teh esen vanilla
4 biji telur ayam [asingkan kuning dan putih telur]
2 s/b blueberry filling
Topping
Filling blueberry
Cara
1. Panaskan oven 150 C selama 5 minit. ...
2. Pukul putih telur sehingga naik gebus saperti bueh sabun. Pastikan tiada kuning telur tercampur dalam adunan putih telur...dan juga pemukul telur kering dari minyakatau air.]
3. Pukulkan keju kerim, butter, gula dan frsh cream/whipping cream sehingga gebu.
4. Masukkan kuning telur satu persatu dan esen vanila. Pukul lagi sehinggga rata.
5. Ayakkan kedua-dua jenis tepung.
6. Dengan menggunakan senduk kayu masukkan tepung dan kacau rata.
7. Buat teknik kaup-balikkan adunan.
8. Masukkan adunan putih telur dan gaulkan rata. Masukkan pula blueberry dan kacau rata.
9. masukkan dalam loyang
10 .Bakar pada suhu 150'C selama 70 - 75 minit
No comments:
Post a Comment